ΚΟΝΤΡΑΝΤΖΗΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ - ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΚΑΦΕΔΕΣ - ΖΑΧΑΡΩΔΗ - ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΠΑΤΡΑ - ΑΧΑΙΑ
Επικοινωνήστε με την επιχείρηση
Ξηροί Καρποί
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! Το κατάστημα Ξηρών Καρπών Ιωάννης Χρ. Κόντραντζης συνεχίζει να κρατά αναλλοίωτη την παράδοση από το 1923 στην παρασκευή και πώληση ξηρών καρπών υψηλής ποιότητας. Παράλληλα με το μεράκι μας διαμορφώνουμε για σας έναν μικρό θησαυρό από μπαχαρικά, ζαχαρώδη και είδη ζαχαροπλαστικής, όπου θα βρείτε σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας για την κουζίνα σας...
ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα αμύγδαλα είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά, αφού μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.
ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ
Καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Αυστραλία, τα μακαντέμια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εξού και το λάδι τους είναι ωφέλιμο ακόμη και για το δέρμα. Περιέχουν φώσφορο και σελήνιο, αλλά και κορεσμένα λιπαρά.
ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΕΛΙΦΩΤΟ (ΑΙΓΙΝΗΣ)
Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Καταναλώνονται ψημένα με αλάτι, είτε νωπά ανάλατα.
ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ
Ο πασατέμπος είναι ξηρός καρπός σε μορφή ανοιχτόχρωμων ψημένων κολοκυθόσπορων. Η ονομασία του είναι ιδιωματική εκ των ιταλικών λέξεων passo + tempo (= διέλευση χρόνου), δηλαδή "περνώ το χρόνο μου".
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Ως κουκουνάρι είναι γνωστός ο βρώσιμος σπόρος των πευκοειδών και άλλων κωνοφόρων. Όταν προέρχεται από τη γνωστή κουκουναριά (Pinus pinea) είναι ανοικτόχρωμος και θυμίζει σε σχήμα τον κόκκο ρυζιού,αλλά είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος.
ΜΠΡΑΖΙΛ ΝΑΤΣ
Πηγή πρωτεινων και σεληνίου , που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες Μια χούφτα περιέχει 1.000 mg σεληνιού.
ΠΙΝΑΤΣ
Η κοινή ονομασία του καρπού είναι αράπικο φιστίκι και η επιστημονική αραχίς η υπόγειος.
ΠΟΠ ΚΟΡΝ
Το Ποπ Κορν ή Παπαρδέλα ή Πατλάκα ή Πασπάτα είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακό.
ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι περιέχει συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη.Οι ουσίες του παρουσιάζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση. Επίσης βοηθάει στο να πέφτει η πίεση.
ΣΤΑΡΙ
Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, η κατανάλωση του συνδέεται με τα μικρά ποσοστά καρκίνου του εντέρου και επίσης προλαμβάνει, φλεβίτιδες και αιμορροΐδες.
ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Αυτός ο μικρός καρπός είναι μια διατροφική βόμβα καθώς αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων.
ΚΑΣΙΟΥΣ
Τα κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΨΥΧΑ
Τα φουντούκια είναι θρεπτικά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα στοιχεία. Χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία όπου αλέθονται μαζί με σιτάρι για την παραγωγή ψωμιού.
ΣΝΑΚ
Σνάκ ξηρών καρπών με πικάντικη γευση.
ΚΑΡΙΔΟΨΥΧΑ
Η καρυδόψιχα τρώγεται σκέτη ως ξηρός καρπός, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική και τρώγεται με μέλι. Το χλωρό καρύδι γίνεται γλυκό του κουταλιού.
ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ
Οι ηλιόσποροι τρώγονται αποξηραμένοι ή καβουρντισμένοι και είναι οι σπόροι του ηλίανθου.
ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΡΑΠΙΚΑ
Τα αράπικα φυστίκια είναι εξαιρετική πηγή των βιταμινών της νιασίνης και του φυλλικού οξέος.
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν φυσικά σάκχαρα και όχι επεξεργασμένη ζάχαρη. Αποτελούν ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης και είναι χρήσιμα στα διαιτολόγια απώλειας βάρους για την επίτευξη ιδανικού σωματικού βάρους.
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κρόκος. Τα μπαχαρικά δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Οι έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
Αρχή φόρμας
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απολαυστική λιχουδιά, για μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων.
ΚΟΥΦΕΤΑ
Η γλυκιά ανάμνηση των μεγάλων μας στιγμών.
Γλυκά Κουταλιού
Αποτελεί παραδοσιακό τρατάρισμα και γλυκό καλωσόρισμα που συνοδεύεται από ελληνικό καφέ.
ΓΛΥΚΑ ΦΡΟΥΙ ΓΛΑΣΕ
Φρουί γλασέ, τα μυρωδάτα φρουτένια γλυκίσματα.
ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ-ΤΡΟΥΦΕΣ-ΚΑΚΑΟ
Η πιο λαχταριστή πρώτη ύλη, για αυτούς που αγαπούν τις παντός είδους σοκολατοπαρασκευές.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λαχταριστές δημιουργίες με βάση την βασίλισσα των γλυκισμάτων, την σοκολάτα.
ΧΑΛΒΑΔΕΣ-ΤΑΧΙΝΙ
Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
ΜΕΛΙ
Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών.
ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Το λουκούμι έχει πατρίδα του τη Μ.Ασία. Μπακιρένια καζάνια, χτιστά τζάκια, νερό, ζάχαρη, άμυλο και μεράκι αρκούν για να γραφτεί η γλυκιά ιστορία του λουκουμιού.
ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΜΕΛΑΤΑ-ΤΡΑΓΑΝΑ
Το παστέλι είναι ένα γλυκό από σουσάμι και μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου.
ΕΙΔΗ ΜΝΗΜΟΣΗΝΟΥ
Ασημοκούφετα, αμυγδαλόψυχα και ασημένια γράμματα για την προετοιμασία του μνημοσύνου.
ΖΑΧΑΡΩΔΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ
Γλυκιές επιλογές όπως marshmellows και μαντολάτα, φυστικοβούτηρο και μπάρες δημητριακών.
ΗΔΙΠΟΤΑ
Γλυκό ποτό, συνήθως με γεύση φρούτων, αλλιώς ονομάζεται λικέρ.
ΟΥΖΟ
Πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα.
ΑΝΑΜΑ
Είναι το κρασί που προσφέρουμε στην Εκκλησία για τη Θεία Ευχαριστία. Συνήθως παρασκευάζεται με ειδικό τρόπο από διαλεκτά, μαύρα σταφύλια και είναι κόκκινο.
ΤΕΝΤΟΥΡΑ
Η τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας, έχει πολύ γλυκιά και ευχάριστη γεύση.
ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Στο κατάστημά μας θα βρείτε βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε τις τούρτες και τα γλυκά σας...
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη.
ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε ζαχαρόπαστα, τούρτες και γλυκά.
ΓΛΑΣΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
Γλάσο για να στολίζετε κέικ, ντόνατς, τούρτες, κοκ και πάστες.
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Τα ξηρά δαμάσκηνα είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες, αλλά και φτωχά σε άλλα συστατικά που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία.
ΣΟΥΣΑΜΙ
Tο σουσάμι χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους και για αρωματικούς λόγους.
Είδη
- ΣΟΥΣΑΜΙ ΙΝΔΙΑΣ ΛΕΥΚΟ
- ΣΟΥΣΑΜΙ ΙΝΔΙΑΣ ΜΑΥΡΟ
- ΣΟΥΣΑΜΙ ΙΝΔΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟ
- ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ
ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
Η βανίλια φυσική μαδαγασκάρης είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική (σάλτσες, ψωμί) αλλά και στη ζαχαροπλαστική (πουτίγκες, παγωτό).